Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Actueel: Griet Op de Beeck schrijft Boekenweekgeschenk 2018

19 april 2017

De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck tekent voor het Boekenweekgeschenk 2018. Dat heeft de CPNB vanmiddag bekendgemaakt.


Snotneus
‘Het is een eer voor zo´n snotneus in de wereld van de letteren´, reageert Griet Op de Beeck. Daarmee doet de schrijfster zichzelf wel wat te kort. Met meer dan 700.000 verkochte boeken is zij één van de bestverkopende Nederlandstalige auteurs van dit moment.

Bestsellers
De Vlaamse schrijfster debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende (Prometheus). Dit boek werd onder meer genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en won de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Vooral met Kom hier dat ik u kus (2014) veroverde ze veel lezers. Het staat inmiddels meer dan honderd weken in de CPNB Bestseller 60. Van deze beide boeken zijn de filmrechten verkocht. Ook haar derde boek Gij nu (2016) was een succes. Het werd, net als haar tweede boek, genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Boekenweek 2018

De CPNB kijkt samen met Griet Op de Beeck reikhalzend uit naar de Boekenweek 2018. De schrijfster: ´Ik heb altijd met bewondering gekeken naar hoe de Nederlanders er tijdens de Boekenweek in slagen om van literatuur zo´n uitbundig feest te maken.´ Ze belooft straks met ´alle gretige overgave die ik heb´ aan het Boekenweekgeschenk te gaan werken.´
Het thema van de komende Boekenweek, van 10 tot en met 18 maart 2018, wordt samen met de Boekenweekessayist binnenkort bekendgemaakt.