Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Lezen: Juan kiest zijn ouders als leeshelden

12 januari 2018

Juan leest vooral omdat het moet. Maar zou best meer op zijn leesgrage vader willen lijken.


Ik ben Juan* en ik lees momenteel omdat het moet. Vroeger hield ik ook niet echt van lezen, maar las ik wel strips zoals de Donald Duck. Ik kijk liever de verfilmingen en vind verhalen lezen niet zo boeiend. Mijn lievelingsboek van vroeger is waarschijnlijk Geronimo Stilton, omdat dat altijd heel spannend was en je niet kon stoppen met lezen.
Mijn favoriete boek gaat nu vooral over Colombia (mijn moeders geboorteland), in het Spaans, want ik kan al best goed Spaans spreken. Lezen is nog moeilijk, vandaar dat ik het graag lees. Ik heb ook het boek Percy Jackson en de bliksemdief gelezen, zonder dat ik wist wie Rick Riordan, de auteur, was.

Ik denk dat mijn vader mijn leesheld is, omdat hij elke dag wel een boek heeft om te lezen. Hij heeft mij aangeraden om meer boeken te lezen en heeft mij enkele boeken gegeven, ook dit boek over Percy Jackson. De personages zijn allemaal helden. Als je het boek leest, is iedereen bijzonder op zijn eigen manier.

Eigenlijk zijn mijn beide ouders mijn helden. Mijn moeder heeft mij vroeger veel voorgelezen, ook in het Spaans, en heeft ook nog steeds Spaanse kinderboeken thuis liggen. Mijn vader leest al bijna zijn hele leven boeken. Ik hoef niet per se op mijn helden te lijken. Ik vind het leuk dat ik een vader heb die zoveel leest en een moeder die voorlas, maar ik neem het liever niet over, omdat ik het niet interessant vind om zo veel te lezen. Wel zou ik het rustige van mijn vader willen overnemen. Mijn moeder is altijd vriendelijk, wat ik ook graag zou willen overnemen. Het maakt niet uit of mijn moeder gestrest is, zelfs dan blijft ze vriendelijk. * Juan is een verzonnen naam, omdat deze leerling liever niet met eigen naam online wil

Wie is jouw leesheld?
In de serie Mijn Leesheld vertellen vmbo-leerlingen van het St. Gregorius College door welke persoon zij zijn gaan lezen. Heb jij ook zo iemand in je omgeving die je leestips geeft en stimuleert tot lezen? Laat het ons weten! Stuur jouw verhaal naar leesplein@bibliotheek.nl.