Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Boekverfilmingen: Kijktips voor de kerstvakantie

21 december 2015

De kerstvakantie is begonnen, een uitgelezen mogelijkheid om naar de film te gaan. We kozen enkele leuke boekverfilmingen voor je die momenteel in de bioscoop draaien.


* Publieke werken
Van eigen bodem komt Publieke werken naar de bestseller van Thomas Rosenboom. Vioolbouwer Vedder wordt in zijn bestaan bedreigd als er plannen worden ontwikkeld om een groot hotel te bouwen, precies op de plek waar Vedders huis staat. Samen met zijn neef, de Drentse apotheker Anijs, probeert Vedder zo veel mogelijk winst uit de situatie te slepen. Hoewel de film grotendeels in Amsterdam speelt, vonden de opnames in Hongarije plaats, waar op de set de Prins Hendrikkade en het Victoria Hotel zijn nagemaakt.

*Carol
The Talented Mr. Ripley (1999) is misschien wel de bekendste film die gebaseerd is op een boek van Patricia Highsmith. Ook voor Strangers on a train (1951) was een van haar boeken het uitgangspunt. Het zijn soms bloedstollende thrillers. Carol is dat niet. De jonge winkelbediende Therese wordt verliefd op Carol, die getrouwd is. Als Carols echtgenoot van de affaire hoort, spant hij een rechtzaak aan.

* A Walk in the Woods
Het bekendste boek van Bill Bryson is Een heel kleine geschiedenis van bijna alles, een populairwetenschappelijk boek over de meest uiteenlopende onderwerpen. Bryson schreef ook reisboeken. Op één daarvan is A Walk in the Woods gebaseerd. Bryson wil het langste voetpad ter wereld, meer dan 3500 km. dwars door de Verenigde Staten gaan lopen. Hij vraagt een oude vriend mee, die zich al snel ontpopt in een enorme mopperkont.

* The Hunger Games: Mockingjay part 2
Spotgaai, het laatste deel van de Hongerspelen van Suzanne Collins is als film in tweeën ´geknipt´. Leesplein besteedde er enkele weken geleden al aandacht aan.