Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Selfiewedstrijd: Laat je selfie zien aan een kenner!

10 november 2017

Doe jij al mee aan onze selfiewedstijd? Dit is dé kans om je selfie te laten zien aan kenners: onze juryleden zijn fotograaf Martijn van der Griendt en selfie-expert Annegien Schilling. Stuur vandaag nog iets op!


Annechien Schilling
De perfecte selfie nemen is een kunst. Vraag maar aan de Annegien Schilling, die op haar instagramkanaal Fetching_tigerss wekelijks de prachtigste zelfportretten plaatst. Ze begon hiermee op haar dertiende. Nu, vijf jaar later, heeft ze meer dan een miljoen volgers wereldwijd en schreef ze een boek over haar instagramsucces: Imagine. Shoot. Create.

Martijn van der Griendt
Om een foto te maken waar mensen langer naar blijven kijken, moet je voorbij de Facebookpose gaan. Fotograaf Martijn van de Griendt werkt voor diverse tijdschriften en doet daarnaast zelfstandige fotoprojecten, bijvoorbeeld Forever Young (waarmee hij ook in de Kunsthal exposeerde), Ik ben zeventien en het boek en de filmdocumentaire Maria I Need Your Lovin´. O ja, en als hij een
BN´er fotografeert, maakt hij ook altijd even een selfie of een gifje met hen samen. Bekijk zijn werk op zijn Instagramkanaal of lees meer over zijn werk in het interview op Leesplein 15+.

Selfiewedstrijd: hoe zie jij jezelf?
Annegien en Martijn zijn de juryleden bij onze selfiewedstrijd. Laat je inspireren door hun instagramkanaal en stuur jouw selfie in! De vijf origineelste, mooiste of beste selfies worden beloond met een boekenpakket. De hoofdprijswinnaar krijgt daarnaast een afdruk op doek van zijn of haar selfie.

Aan de slag!
1. Maak een selfie. Laat zien hoe zie jij jezelf het liefst ziet.
2. Deel je selfie op Instagram of Twitter met de hashtag #selfiekunst of op de Facebookpagina van de Bibliotheek.
Geen account op social media of privé-instellingen? Mail je foto dan naar leesplein@bibliotheek.nl.
3. Meedoen kan de hele maand november. Lees hier de complete spelregels.