Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Boekenweek: Leesplein geeft Lesetipps van Duitse jongeren

11 maart 2016

Morgen begint de Boekenweek. In aansluiting bij het thema Duitsland publiceert Leesplein 15+ dagelijks een Lesetipp van een Duitse leerling van het Cusanus-Gymnasium.


Het Cusanus-Gymnasium staat in Erkelenz, een stadje zo´n dertig kilometer van Roermond. In de grensstreken kunnen Duitse jongeren ook Nederlands als vreemde taal kiezen.

Onze Duitse recensenten krijgen Nederlandse les van Bernd Kehren. Hij vroeg enkele van zijn leerlingen of ze mee wilden werken aan dit speciale Boekenweekproject op Leesplein. Eva, Celina, Björn, Rebecca, Denise, Jana, Sophie, Sophia, Tamara en Rebecca wilden wel. Ze kozen een favoriet (jongeren)boek van een Duitse schrijver dat ook in het Nederlands is vertaald. En ze schreven hun recensie in het Nederlands. Petje af!

Meer Boekenweek op Leesplein
Behalve de dagelijkse Lesetipps vind je nog meer Boekenweek op Leesplein. Zo stelden we een speciale themalijst samen met de mooiste Duitse (jongeren)boeken.

Ons interview van maart staat ook in het teken van Duitsland: de masterstudenten Ivanka de Ruijter en Charlotte Paauwe vertellen hoe ze schrijver A.F.Th. van der Heijden helpen om jonge Duitse lezers te interesseren voor zijn werk. Dit is onderdeel van het Nijmeegse masterproject Van Boekenweek tot Buchmesse.

Onze wekelijkse Boekenweetjes op donderdag hebben we tijdelijk omgedoopt tot Boekenweek(t)jes. Met dus weetjes over de Boekenweek.

Wil je weten wat er nog meer te doen is tijdens de Boekenweek, kijk dan op boekenweek.nl Je vindt hier bijvoorbeeld informatie over het Boekenbal voor Lezers in de Vereeniging in Nijmegen.