Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Actueel: Leesplein stopt

30 juni 2018

Dit is het laatste bericht op Leesplein. Vanaf 1 juli stopt deze website en komt er geen nieuwe informatie meer over boeken en schrijvers. Vanaf half juli kun je daarvoor terecht op Jeugdbibliotheek.nl.


Leesplein
In 1999 is de website Leesplein opgericht, met sinds 2011 ook een speciaal jongerenplein. Bijna twintig jaar lang kon je hier informatie vinden over jeugdboeken, schrijvers en illustratoren, prijzen en boekenactiviteiten. We hebben het even uitgerekend: in totaal gaven we ruim 2650 leestips, 114 doorleestips en waren er 827 uitgebreide schrijversportretten. En de nodige interviews met schrijvers en blogs van jongeren.
De website stopt nu te bestaan. De Koninklijke Bibliotheek, waar Leesplein een onderdeel van is, heeft een nieuwe website gemaakt waar je terecht kunt: Jeugdbibliotheek.nl.

Overgangsperiode
Per 1 juli komt er geen nieuwe informatie meer op Leesplein en per 1 september gaat de website uit de lucht. Tot die tijd kun je nog doorleestips, interviews met je favoriete schrijvers of andere informatie van Leesplein downloaden en opslaan voor eigen gebruik. Denk er wel om dat de rechten bij de Koninklijke Bibliotheek liggen en je altijd een bronvermelding moet geven.

Nieuwe website: Jeugdbibliotheek.nl
Sinds januari staat op Jeugdbibliotheek.nl al informatie voor kinderen van 9-12 jaar. Vanaf medio juli kan iedereen van 0-18 jaar er terecht. Je vindt er informatie over boeken en schrijvers, maar ook informatie voor het maken van werkstukken. Bij de start van het nieuwe schooljaar vind je er ook de boeken en opdrachten van Lezen voor de lijst.

De redactie van Leesplein bedankt alle schrijvers, jongeren en anderen die de afgelopen jaren hebben meegewerkt. Verder natuurlijk ook dank aan alle Leespleinbezoekers. We wensen iedereen stapels mooie verhalen en veel leesplezier!