Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

2016: Leesplein viert het Jaar van het Boek

4 januari 2016

2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Vanmiddag vindt de feestelijke lancering plaats in bijzijn van minister Jet Bussemaker. Natuurlijk haakt Leesplein aan met bijzondere acties.


Boeken verrijken ons leven. Ze brengen ontroering en plezier en laten zien wie we zijn, als mens én als samenleving. Hoog tijd om het boek te vieren. Daarom hebben de Koninklijke Bibliotheek, de CPNB, het Letterkundig Museum, Bijzondere Collecties, de Stichting Bibliotheek van het Boekenvak en de Leescoalitie 2016 uitgeroepen tot Jaar van het Boek.

Themalijsten
Leesplein zet in 2016 boeken nog meer in de schijnwerpers dan we altijd al doen. Om te laten zien hoe veelzijdig boeken zijn, belichten we elke maand een van onze themalijsten. Hierin kun je boeken zoeken over onderwerpen die jou interesseren.
Over vrijwel elk onderwerp is wel een boek geschreven. Ook over boeken. Neem maar eens een kijkje in de nieuwe themalijst op Leesplein 15+: Boeken over boeken.
Mis je een boek of onderwerp in onze themalijsten? Laat het ons vooral weten!

Boekenweetjes
In 2016 kun je elke donderdag bij het Nieuws bijzondere boekenweetjes vinden. Over verboden boeken, moord door boeken, het meest verkochte boek aller tijden en antwoord op vragen als hoeveel koeien je nodig hebt voor één boek. Je zult ontdekken dat je met boeken werkelijk alle kanten op kunt.

2016 is verder
het internationale Jaar van de Barmhartigheid (kerken) en van de Boon (FAO) en herdenkingsjaar voor Jheronimus Bosch en Shakespeare.