Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Boekenweek: Lesetipp von Celina Schmitz und Rebecca Zimmer

19 maart 2016

Rebecca Zimmer en Celina Schmitz lazen elk een deel uit de Inkt-trilogie van Cornelia Funke. In hun bijdrage aan onze Boekenweekserie Lesetipps vertellen ze erover.


Celina (links) en Rebecca
Inhoud Hart van Inkt:
De 12-jarige Meggie leeft samen met haar vader Mo in een huis gevuld met boeken. Mo wil niets vertellen over het verleden en waarom Maggies moeder verdwenen is. Maar als in een stormachtige nacht de vreemdeling Staubfinger met zijn gehoornde marter Gwin opdoemt, kan Mo niet meer vluchten. Meggie krijgt het slechte gevoel dat haar vader iets verbergt en dat lijkt niet volledig ongerechtvaardigd te zijn: Mo vertrekt de volgende morgen overhaast naar haar tante Elinor en verstopt daar een boek in de gigantische bibliotheek. Ondertussen probeert Meggie te weten te komen wat er precies aan de hand is. Het boek van Mo, ´Hart van inkt´ genaamd, wordt het centrum van haar leven.

Mijn mening:

Hart van inkt
(in het Duits: Tintenherz) weerspiegelt de liefde voor boeken. Mo, Meggie en Elinor zijn echte boekenwormen. Het speciale is dat Mo boekpersonages naar de echte wereld kan lezen. Wie heeft er nog nooit van gedroomd Peter Pan of Harry Potter te ontmoeten? Maar dit geluk wordt voor Mo en zijn familie snel een noodlot.
Cornelia Funke gebruikt een heel beeldende taal die de lezer snel pakt. Haar personages komen authentiek en levend over. Alles bij elkaar is het is het een heel spannend boek met een indrukwekkend einde.

Rebecca Zimmer
(18) zit op het Cusanus-Gymnasium Erkelenz en leert sinds vijf jaar Nederlands.

Inhoud Web van inkt:

De boze Capricorn en zijn metgezellen zijn verslagen. Farid trekt met Staubfinger door de wereld en is blij niet meer alleen te zijn. Maar dit geluk blijft niet lang. Niet alle schurken zijn ontsnapt en Basta achtervolgt Meggie en Mo al. Farid wil terug naar de Inktwereld en er lijkt maar een persoon te zijn die dat kan, Meggie wil allang naar de Inktwereld, waarover haar moeder haar zo veel over verteld heeft. Als Farid haar vraagt of ze hem helpt, kan ze de verleiding niet weerstaan. Het onmogelijke gebeurt en ze komen beiden in de Inktwereld terecht, waar ze meteen in een gevaarlijk avontuur gevangen raken.

Mijn mening:

Web van inkt
(in het Duits: Tintenblut), het tweede boek van de Inkt-triologie van Cornelia Funke, is een fantastisch leesavontuur en een hommage aan boeken, aan de magie van woorden en de fascinatie voor het lezen. Het boek gevuld met fantasie maakt je onrustig. Het is avontuurlijk en de lezer kan het niet meer uit de handen geven. Belangrijke motieven zijn liefde en vriendschap.

Uitkomst: LEZEN!

Celina Schmitz
(18) zit ook op het Cusanus-Gymnasium Erkelenz.