Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Actueel: Lezen over de liefde

12 februari 2016

Met Valentijnsdag in aantocht is het hoog tijd om een romantisch boek te lezen. Zwijmel lekker weg met onze verliefde leestips.


Verliefd zijn is heerlijk, lastig, ingewikkeld of zalig - kies zelf maar. Verhalen laten je alle kanten van de liefde zien. We kozen er enkele voor je uit:

* Tom Ellen en Lucy Ivision, Lobsters (Blossom Books)
De beide schrijvers waren toen ze jong waren even heftig verliefd op elkaar. Daarna ging het uit, bleven ze vrienden en schreven ze samen dit komische boek over Hannah en Sam die allebei wanhopig op zoek zijn naar de ware.

* Cora Carmack, Losing it (Uitgeverij Q)
Hoe genant kan het zijn: lag je de avond ervoor nog met hem in bed, kom je hem de volgende dag tijdens college tegen. Als leraar. De 21-jarige Bliss weet niet meer waar ze het moet zoeken.

* Beth Kephart, Undercover (Callenbach)
Elisa is een kei in dichten. De jongens op school weten haar te vinden als ze een gloedvol gedicht nodig hebben om een meisje te veroveren. Dat wordt lastig als er een jongen aanklopt op wie ze zelf verliefd is.

* Let it snow (Lemniscaat)
Toegegeven, kerstmis is al voorbij en sneeuw gaan we ook zeker niet meer krijgen - maar verder past dit boek echt helemaal bij de tijd van het jaar: het bevat namelijk drie romantische verhalen.

Meer leestips over liefde en verliefd kun je vinden in onze themalijsten Liefde en seksualiteit en Chicklit.