Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Filmtip: Love, Simon

14 juni 2018

Vandaag gaat Love, Simon in première. Het is de verfilming van Simon vs. the Homo Sapiens Agenda en de filmtip van vandaag.


Simon valt op jongens. Alleen weten zijn familie en zijn klasgenoten dat nog niet. Simon mailt met een jongen op wie hij denkt verliefd te zijn. maar eigenlijk heeft hij geen flauw idee wie deze Blue is. Als Simon op een dag een anonieme mail krijgt van iemand die dreigt zijn geheim te onthullen, moet hij helemaal snel knopen doorhakken.

Titel
Love, Simon is de titel van de verfilming van Becky Albertalli´s boek Simon vs. the Homo Sapiens Agenda. Die titel werd voor de film geschrapt omdat hij te lang zou zijn. De nederlandse vertaling van het boek kreeg een nog langere titel: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue.

Homoseksualiteit
In de Verenigde Staten, waar de film al enkele maanden draait, zijn de reacties positief. Nu zijn er vele tientallen komedies die op highschools spelen. Maar een grote studioproductie waarin homoseksualiteit het centrale thema is, wordt maar zelden gemaakt. Het zou dus zomaar kunnen dat over een aanatal jaren blijkt dat Love- Simon baanbrekend is geweest.

Love, Simon draait in een groot aantal Nederlandse bioscopen.