Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Blog: Manouk Moeskops heeft al drie boeken uit

17 maart 2017

In onze serie blogs van leerlingen van 3 en 4 vmbo van het Pius X College in Bladel vertelt Manouk Moeskops vandaag waarom ze mee doet aan De Weddenschap.


Ik ben Manouk Moeskops, 14 jaar en zit in klas 3gt. Mijn hobby´s zijn voetballen en tekenen. En ik lees bijna elke dag. Dit doe ik vooral thuis, maar ook op school en in de auto. Ik vind lezen erg leuk. Je leert er veel van en je hoeft even nergens aan te denken. Het lijkt net of je afgezonderd bent van alles en je in een wereld bent vol avontuur.
En ik lees omdat ik zo ook nog eens vooruit ga met begrijpend lezen. Hier heb ik erg veel moeite mee, omdat ik dyslectisch ben. Hiervoor zijn er speciale boeken. Die lees ik ook. In zo´n boek staan kortere zinnen, er zit een meelees-cd bij of er staat een woordenlijst in met de moeilijke woorden, zodat je de tekst beter begrijpt.

Ik doe ook mee met De Weddenschap, omdat ik wilde weten of ik drie boeken in een half jaar kon lezen. Ik dacht dat het een grote uitdaging was, maar ik heb al drie boeken uit. Dit had ik nooit gedacht. Ik ben daarom best trots op mezelf. Mijn conclusie is dat ik beter en meer ben gaan lezen omdat je een soort van wordt gecontroleerd.
Ik heb net het boek Een gevaarlijke vriend van Marian Hoefnagel uitgelezen. Ik vond het een leuk boek, omdat er veel spanning in zit. Ik vond het ook erg informatief. Het is zeker een aanrader als je een meisje bent en van een beetje actie, problemen en mysterieusheid houdt. Ook als je een jongen bent zou ik hem zeker aanraden. Het is echt een gaaf boek.
Ik ga zeker door met lezen. Ik vind het erg leuk en het brengt mij tot rust. Dat is erg fijn.

Manouk Moeskops