Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Selfiewedstrijd: Mare is onze winnaar en Tobias krijgt doek van Thaïs

8 december 2017

[UPDATE] De jury had een lastige klus met al die prachtige inzendingen voor onze selfiewedstrijd. Uiteindelijk koos ze Mare als winnaar. Verder kwam Tobias als winnaar van de verloterij uit de bus.


Selfie?
´Wat een ontzettend leuke inzendingen!´ Dat was de eerste reactie van onze juryleden Martijn van de Griendt en Annegien Schilling. Ze zagen selfies in allerlei soorten en maten. En selfies waarvan ze niet meteen wisten of het wel een echte selfie was of dat iemand anders de foto had gemaakt. Maar daar deden ze niet flauw over, vertelt juryvoorzitter Martijn van de Griendt. ´Bij een ouderwets zelfportret, zoals schilders dat vroeger vaak deden, is het duidelijk dat de maker degene is die de kunst zelf maakt. Maar bij een foto is dat dus moeilijker te zien. Want als jij je vader, moeder of je vriendje hebt gevraagd om de foto precies te maken zoals jij dat bedacht hebt, dan is het idee van jou en ben jij als model tegelijk ook de maker en de kunstenaar.´
UPDATE
We hebben Mare gevraagd wie de foto heeft gemaakt, haar antwoord: Ik zelf! Ik ben in een weiland in de buurt gaan staan en heb mijn statief en camera meegenomen. Alles klaargezet en de zelfontspanner gebruikt!

De hoofdprijs
Uit alle inzendingen maakte de jury een top-5. Hun favoriet en dus de winnaar van de selfiewedstrijd is Mare (14). Ze zond drie foto´s in, waaronder eentje waar ze in een landschap staat met vogels om haar heen. Juryvoorzitter Martijn zegt hierover: ´Prachtige foto, bijna een droombeeld van een zwerm foto´s, alsof ze zo uit het hoofd van Mare zijn gevlogen. Wie zou deze foto hebben gemaakt? :) Ook de andere foto´s van Mare zijn origineel. Misschien wil Mare zelf wel kunstenaar worden?!´
Mare krijgt een boekenpakket en een afdruk van een van haar selfies op doek.

De andere winnaars
Ook de anderen uit de top 5 van de jury krijgen een prijs, te weten een boekenpakket, Op nummer 2 eindigde Siem (9). Martijn van de Griendt zegt over zijn twee inzendingen: ´Het lijkt bijna wel of het konijn Siem aan de kant heeft geduwd om er op z´n mooist op te staan. Ik ben benieuwd naar de naam van deze wortelknager. Siem maakte ook een tweede foto, alleen daar kreeg hij een beetje hulp bij denk ik zo. Erg leuk bedacht Siem. Hou je het vol daar op de weg?´
Ook Noortje (12), Tycho (13) en Oscar (2) & Nica (7) krijgen een boekenpakket.

En dan mochten we ook nog een prachtig schilderij van Thaïs Vanderheyden verloten. De gelukkige winnaar hiervan is Tobias (8), die een mooie selfie stuurde van hemzelf lezend in een spannend boek, te oordelen naar zijn bril tenminste.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd. We nemen na het weekend contact met hen op, zodat hun prijs op het juiste adres aan komt.

We danken alle kinderen, jongeren en schrijvers voor hun prachtige selfies. Alle inzendingen plus de selfies van schrijvers zijn te bekijken op onze Pinterest-galerij.