Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Events: Stripevenementen 2018

6 maart 2018

Dit jaar zijn er weer een aantal leuke stripevenementen in Nederland, de meeste in de eerste helft van het jaar.


De Str!pdagen / Dutch Comic Con
Dit jaar zijn De Str!pdagen en Dutch Comic Con een co-productie aangegaan. Dat betekent dat de evenementen gezamelijk georganiseerd worden, en dat bezoekers ze allebei kunnen bezoeken met één kaartje. Met o.a. honderden exposanten, workshops en presentaties, films, op de foto met je helden, proberen van de nieuwste games en de uitreiking van verschillende prijzen, waaronder de Stripschapprijs 2018, aan Peter van Dongen.
De Stripdagen en Dutch Comic Con: 31 maart en 1 april in De Jaarbeurs, Jaarbeursplein 15, Utrecht.

Stripdagen Haarlem
Dit jaar vinden de Stripdagen Haarlem weer plaats; een groot, tweejaarlijks, tiendaags festival. Het thema van deze 14e editie is De Maakbare Mens - 200 jaar Frankenstein. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in de beide weekenden. Met tentoonstellingen, een wandelroute, signeersessies.
Stripdagen Haarlem: 25 mei t/m 3 juni, diverse locaties in het centrum van Haarlem.

Stripfestival Breda
Aangezien de bijdrage van de gemeente Breda is stopgezet, is het nog niet zeker of het Stripfestival Breda in oktober door kan gaan. Er worden sponsors gezocht.
Stripfestival Breda, n.n.b.

Strips op de Markt / Kamper Stripspektakel
Twee meer bescheiden eendaagse evenementen zijn Strips op de Markt en Kamper Stripspektakel, beide jaarlijks terugkerend.
Strips op de Markt vindt altijd plaats in Gouda, op de eerste zondag in mei. Dit jaar de 12e editie, met o.a. een veiling en een tentoonstelling. Hoofdgasten zijn Willy Linthout, Steven de Rie en Urbanus (stripfiguur, niet de echte).
Strips op de Markt, 6 mei, Markt, Gouda.
Het Kamper Stripspektakel vindt altijd plaats op de derde zaterdag in augustus. Dit jaar de 20e editie, met o.a. kinderactiviteiten, workshops en muziek.
Kamper Stripspektakel, 18 augustus, Oudestraat/Van Heutszplein, Kampen.

Comic Con Amsterdam / Rotterdam
De tweede editie van Comic Con Rotterdam vond begin maart plaats. Het is op dit moment nog niet bekend of de Amsterdam-editie in september voor de derde keer georganiseerd zal worden.
Comic Con Europe, n.n.b.

Strips op Leesplein
Natuurlijk vind je op Leesplein de themalijst Strips en graphic novels.