Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Lezen: Toetsenbord schrijft Harry Potter-verhaal

15 december 2017

Voer een voorspellend toetsenbord de zeven Harry Potter-boeken en kijk wat dit er vervolgens zelf van brouwt. Zo ontstond ´Harry Potter and the Portrait of What Looked Like a Large Pile of Ash´.


Asibot en Botnik
In Nederland hebben we Asibot: de robot die samen met Ronald Giphart een boek heeft geschreven, bij wijze van experiment. In Engeland is een team van Botnik Studio´s bezig om een voorspellend toetsenbord (Autocorrect) op basis van bestaande teksten nieuwe teksten te laten maken. Ze probeerden eerder al tv-scripts voor Scrubs en Seinfeld, veiligheidstips voor Halloween en een adviesrubriek voor tieners. En nu was het de beurt voor een Harry Potterverhaal.

Ron eet Herminones familie
Het team van Botnik programmeerde hun toetsenbord met een algoritme gebaseerd op de zeven Harry Potterboeken. Daarna begonnen ze te schrijven en lieten ze het toetsenbord zoveel mogelijk het werk doen. Het resultaat is een hilarisch verhaal. Er staan zinnen in die J.K. Rowling zelf had kunnen schrijven. Zoals: ´Magic: it was something that Harry Potter thought was very good.´ Maar er staan vooral ook heel veel grappige nonsenszinnen in zoals: ´"Not so handsome now", thought Harry as he dipped Hermione in hot sauce.´ Of deze over Ron: ´He saw Harry and immediately began to eat Hermione´s family.´

Fanfiction
Het verhaal mag nonsens zijn, Potter-fans zijn dolenthousiast. Via sociale media roepen ze om meer. Ze willen het liefst een heel nieuw Harry Potterboek. Dat wordt dan misschien wel de eerste keer dat een robot fanfiction schrijft.

Lees hier het Potter-verhaal van Botnik