Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Theater: Toneelstuk Harry Potter megahit op Broadway

10 april 2018

Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child loopt al sinds zomer 2016 in de Londense theaters. Sinds kort loopt het ook op Broadway en daar vestigde het meteen een record.


Potter op de planken
Het tweedelige toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child is geschreven door Jack Thorne en geregisseerd door John Tiffany in nauwe samenwerking met schrijfster J.K. Rowling. Sinds zomer 2016 loopt het in de Londense theaters. En sinds drie weken is het ook te zien in New York, op Broadway. Het is daar nog niet eens officieel in première gegaan, maar brak tijdens de voorvertoningen al een record: de acht voorvertoningen leverden ruim 1,7 miljoen euro op, de hoogste weekomzet voor een niet-musical ooit op Broadway.

Harry en zijn zoon Albus
Harry Potter and the Cursed Child speelt negentien jaar na deel 7. Harry Potter is een overwerkte medewerker van het Ministerie van Magie en vader van drie schoolgaande kinderen. Terwijl Harry worstelt met een verleden dat hem maar niet met rust laat, probeert zijn jongste zoon Albus samen met zijn enige vriend Scorpius Malfidus terug te reizen in de tijd om een fout van zijn vader - de dood van Carlo Kannewasser in HP deel 4 - goed te maken.