Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Filmtip: Vele hemels boven de zevende

7 december 2017

Nu de november kunstmaand weer voorbij is gaat Leesplein weer boekverfilmingen tippen. Deze week Vele hemels boven de zevende naar het boek van Griet Op de Beeck.


Eva´s zus Elsie is dolverliefd, haar ouders hebben geregeld ruzie en haar nichtje begint te puberen. Eva staat altijd voor hen klaar. Maar hoe is het met de grip die ze op haar eigen leven heeft?

Hemel
Vele hemels boven de zevende was in 2013 het debuut van Griet Op de Beeck. Het boek werd de hemel in geprezen en werd direct genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met de De Bronzen Uil Publieksprijs. Op de Beeck ster rees als een komeet. Haar tweede boek, Kom hier dat ik u kus, werd opnieuw een bestseller, werd verkozen tot boek van de maand bij De wereld draait door en kreeg opnieuw diverse nominaties. Op de Beeck was in 2016 Zomergast en mocht geregeld aanschuiven bij De wereld draait door. Daar vertelde ze eerder dit jaar over het seksueel misbruik door haar vader, wat niet door iedereen geloofd werd.

Perspectieven
Waar Op de Beeck in haar boek het verhaal van Eva laat vertellen vanuit vijf perspectieven, door Eva zelf, haar nichtje Lou, haar zus Elsie, Elsie´s lover Casper en hun vader Jos, staan deze vijf personen ook in de film centraal, maar draait het meer om de worsteling met de wereld van elk van die vijf.

Vele hemels boven de zevende ging vorige week in première en draait nog in talloze bioscopen in Nederland en Vlaanderen.