Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Doorlezen: 4 tips voor fans van Millennium

20 maart 2017

Goed nieuws voor fans van de Millennium-serie: er komt in september een vijfde deel. Doe in de tussentijd je voordeel met deze spannende leestips.


Een woedend punkmeisje en een linkse onderzoeksjournalist. Samen vormen ze een onwaarschijnlijk, maar ook ijzersterk speurdersduo. Ze ontmaskeren moordenaars, seksueel misbruik en andere foute zaken. Lisbeth Salander en Mikael Blomkwist zijn bedacht door de Zweedse schrijver Stieg Larsson. Die liet na zijn dood in 2004 drie megaspannende manuscripten achter: de Millennium-trilogie (Signatuur).
Wegens het enorme succes vroegen zijn erfgenamen journalist en schrijver David Lagercrantz om in de geest van Larssen een nieuw deel te schrijven. Dit verscheen in 2015 en was net zo spannend: Wat ons niet zal doden (Signatuur). Komende september verschijnt van zijn hand een vijfde deel, De man die zijn schaduw zocht.

Dat duurt dus nog even. Maar gelukkig zijn er meer superspannende verhalen. We geven je alvast vier leestips:

David Lagercrantz, De val van Turing (Signatuur)
Dat Lagercrantz veel meer kan dan alleen met andermans verhalen aan de haal gaan, bewijst hij in dit boek. Het gaat over het geheime werk dat wiskundige Alan Turing tijdens de Tweede Wereldoorlog deed.

Mel Wallis de Vries, Haat (De Fontein)
Nikki wordt onder het bloed gevonden in het park. Naast haar ligt een zwaargewond meisje. Ze lijken twee slachtoffers van een onbekende dader, maar dan komen er steeds meer aanwijzingen dat Nikki de schuldige is. Maar zelf kan ze zich niets herinneren.

Julia Haeberlin, Black-eyed Susans (A.W. Bruna)
De 17-jarige Tessie weet als enige slachtoffer te ontkomen aan een seriemoordenaar. Dankzij haar getuigenis wordt de dader gepakt. Zestien jaar later, vlak voor zijn executie, begint ze te twijfelen. Is hij wel de echte dader?

Abigail Haas, Verraad (De Fontein)
Samen met enkele vrienden gaan Anna en haar hartsvriendin Elise op vakantie naar Aruba. Wat een fantastische afsluiting van hun middelbare schooltijd had moeten worden, eindigt in een nachtmerrie.

Meer spannende leestips kun je vinden in onze themalijsten Detectives en thrillers en Spanning en avontuur.