Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er in de boekenwereld gebeurt.

Digitaal: Volg de geboorte van een verhaal

8 februari 2016

Op Literatuurmuseum.nl, de nieuwe website van het Letterkundig Museum, kun je vanaf vandaag de geboorte van een verhaal volgen.


Sinds vorige week brengt het Letterkundig Museum op een nieuw online platform - literatuurmuseum.nl - grrote en kleine gebeurtenissen uit onze literatuurgeschiedenis tot leven. Je vindt er verhalen van en interessante weetjes over Nederlandse schrijvers uit heden en verleden.

Het Literaire Werk 2.0
Vanaf vandaag, 8 februari, kun je op de website een uniek experiment volgen. De schrijvers Alma Mathijsen, Bregje Hofstede, Thomas Heerma van Voss en Walter van den Berg werken vier weken lang aan een verhaal. Via de website kun je hun vorderingen volgen en doen ze dagelijks verslag van hun artistieke ups en downs. Onderzoekers van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis registreren het creatieve proces tot op de seconde en doen verslag.

Expeditie Nooit meer slapen
Op het filmfestival in Rotterdam ging de verfilming van het beroemde boek Nooit meer slapen van W.F. Hermans in première. Deze film is binnenkort ook in de bioscopen te zien. Het boek kun je lezen voor je leeslijst. Op literatuurmuseum.nl vind je dan terecht voor leuke achtergrondinformatie over het ontstaan van dit boek. Je vindt er bijvoorbeeld de bijna 400 foto´s die Hermans maakte tijdens zijn expeditie door het onherbergzame Scandinavië. Want ja, dat boek is dus geïnspireerd op de twee studiereizen die de wetenschapper Hermans (hij was geograaf) begin jaren zestig maakte.