Onderwerp: Strips en graphic novels

Grappig, spannend, aangrijpend, informatief - in een strip of graphic novel kom je verhalen in alle soorten en maten tegen. Met mooie plaatjes uiteraard!


De spill zone
Aanvragen

De spill zone

Schrijver: Scott Westerfeld
Illustrator: Alex Puvilland
Vertaald uit het Engels door: Anne Douque

Bij een mysterieuze ramp zijn Addies ouders omgekomen. Haar zusje kon net ontsnappen, maar zegt sindsdien niets meer. De spill zone, het gebied waar de ramp plaatsvond, is sindsdien verboden terrein. Addie gaat er stiekem heen om foto´s te maken die ze voor veel geld verkoopt. Maar welk gevaar schuilt er nou precies in de spill zone? Deel 1 in een dystopische graphic novelserie. (YA)*


Leeftijd: 15+
Uitgever: De Fontein, 2018

ISBN: 9789026145360
Aantal bladzijden: 224
Turks fruit: een beeldroman
Aanvragen

Turks fruit: een beeldroman

Schrijver: Jan Wolkers
Illustrator: Dick Matena

Een beeldroman met integrale tekst van de roman Turks fruit. Toen dit boek in 1969 verscheen zorgde het voor veel opschudding vanwege de vele seksscènes. Kunstenaar Eric vertelt over zijn relatie met Olga, hun vrijpartijen en hoe ze uit elkaar gingen. En over hoe Olga vervolgens kanker kreeg. (V)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Meulenhoff, 2016

ISBN: 9789029091473
Aantal bladzijden: 186
De aankomst
Aanvragen

De aankomst

Schrijver: geen
Illustrator: Shaun Tan
Vertaald uit het Engels door: n.v.t.

Tekstloos beeldverhaal, waarin het verhaal wordt verteld van een emigratie naar een ver en vreemd land: een vader vertrekt en laat zijn vrouw en dochter achter. Hij probeert een nieuw bestaan op te bouwen in een land waar alles nieuw voor hem is en waarvan hij de taal niet spreekt en verstaat. De Australische tekenaar Shaun Tan vertelt hier het verhaal van zijn ouders, aan wie het boek is opgedragen. (YA)**


Leeftijd: 15+
Uitgever: Querido, 2015
Oorspronkelijk jaar van uitgave: 2008

ISBN: 9789045118390
Aantal bladzijden: 122
De aanslag
Aanvragen

De aanslag

Schrijver: Milan Hulsing, Harry Mulisch

Aan het einde van de oorlog wordt in de straat van Anton Steenwijk een NSB´er neergeschoten. De buren leggen het lijk voor het huis van de Steenwijks. De Duitsers nemen vervolgens vreselijk wraak op de ouders en broer van Anton. Zelf weet hij te ontkomen, maar de gebeurtenis blijft hem zijn hele leven achtervolgen. Graphic novel naar het boek van Harry Mulisch. (V)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Oog & Blik, 2015

ISBN: 9789054924463
Aantal bladzijden: 176
Ben X
Aanvragen

Ben X

Schrijver: Nic Balthazar
Illustrator: nDurlie

De autistische Ben wordt op school zwaar gepest. De enige plek waar hij zichzelf kan zijn, is in het computerspel In the Kingdom. Hier kan hij een heldenrol spelen en heeft hij een vriendin. Zij schiet hem te hulp als hij het in het echte leven niet meer ziet zitten. Samen nemen ze wraak op zijn pesters. Graphic novel naar het boek van Niets was alles wat hij zei van Nic Balthazar. (YA)**


Leeftijd: 15+
Uitgever: Lannoo, 2015

ISBN: 9789401422833
Aantal bladzijden: 120
Caravaggio - Met degen en palet
Aanvragen

Caravaggio - Met degen en palet

Schrijver: Milo Manara
Vertaald uit het Italiaans

Michelangelo de Merisi, beter bekend als Caravaggio was niet alleen een briljant schilder, maar ook een gekende lastpak. Overal waar hij kwam, ontstonden moeilijkheden, door drank, door vrouwen (of mannen). Hij zou zelfs ooit iemand vermoord hebben. Milo Manara verwerkte het leven van de schilder tot een bijzondere graphic novel. (V)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Glénat Benelux, 2015

ISBN: 9789491684708
Aantal bladzijden: 60
Trashed
Aanvragen

Trashed

Schrijver: Derf Backderf
Illustrator: Derf Backderf

Graphic novel over de rotste baan aller rotbanen: vuilnisman. Het verhaal volgt drie vrienden van in de twintig, die dagelijks te maken krijgen met zware vuilnisbakken, kapot knappende vuilnis zakken, maar ook met vervelende voorbijgangers, lamlendige leidinggevenden en niet te vergeten de meest uiteenlopende weersomstandigheden. (V)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Scratchbooks, 2015

ISBN: 9789492117441
Aantal bladzijden: 256
De terugkeer van de wespendief
Aanvragen

De terugkeer van de wespendief

Schrijver: Aimée de Jongh

Graphic novel over een boekhandelaar die liever boeken leest dan dat hij ze verkoopt. Zo probeert hij te ontsnappen aan zijn herinneringen aan de middelbare school, toen hij voortdurend gepest werd. Maar op een dag staat een van de pesters van vroeger weer in zijn winkel.


Leeftijd: 15+
Uitgever: Oog & Blik, 2014

ISBN: 9789054924401